Loose the sugar – Feel sweet!

Kokosolja

Vi vill slå ett slag och rekommendera ett av naturens underverk. Hälsans guld. Åtminstone enligt oss. Vår absoluta favoritprodukt är kokosolja. Produkten du kan använda till allt. Dessutom helt sockerfri. Här reder vi ut de allra vanligaste frågorna vi brukar få. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss med dina frågor

Vad är skillnaden mellan kokosfett och kokosolja?

Kokosolja och kokosfett är faktiskt samma sak, det handlar egentligen bara om omgivande temperatur som påverkar formen av oljan. Dock finns det kokosolja och kokosfett av varierande kvalitetsgrad. När du köper kokosolja bör du se till att:

  • Kokosoljan är kallpressad
  • Kokosoljan är ekologisk

Varför är kokosolja bra?

Listan på alla fördelar kokosoljan har kan göras otroligt lång, men här har vi samlat våra bästa användningsområden.

  • Använd kokosolja för att steka mat i. Passar extra bra till asiatiska rätter och bananpannkakor.
  • Använd kokosolja istället för Bodylotion – Kokosolja är extremt återfuktande, mjukgörande och innehåller inga onödiga kemikalier.
  • Använd kokosolja som hårinpackning – Av precis samma anledningar som du ska använda det som lotion. Applicera och låt sitta över natten.
  • Ha kokosolja i din smoothie eller i ditt te – det ger extra (bra) energi och bidrar till en härlig textur. Många ämnen du har i din smoothie är även fettlösliga, det innebär att ämnena kommer tas upp bättre av din kropp om de konsumeras tillsammans med nyttigt fett, som kokosolja. Här hittar du ett recept på en god och nyttig smoothie med kokosolja.
  • Använd kokosolja som munskölj – det har visat sig att kokosoljan är bra för munhälsan och bidrar med antibakteriella egenskaper.

Detta är våra bästa tips. Men vill du få ännu fler tips på hur du kan använda din kokosolja så rekommenderar vi denna lista med bra tips på hur du kan använda kokosolja.