Läkare varnar för socker

Att socker påverkar oss och att socker är farligt för oss finns flertalet studier som påvisar. En snabb Googling bort hittar du flera studier, uttalanden och bevis på sockrets inverkan på våra kroppar. Vi har valt att lyfta några exempel.

Jobba som läkare

Är du intresserad av frågor som dessa och att jobba som läkare? Gå in på Bonliva.se för att läsa om hur du som är utbildad läkare kan jobba som konsult. Som bemanningsläkare får du skräddarsydda läkaruppdrag anpassade just för dig. Att jobba som läkare är ett eftertraktat yrke på arbetsmarknaden.

Den stora sockerfällan

Den svenska läkaren Stefan Branth har i programmet ”Malou efter tio” uttryckt följande:

  • Det farligaste med att äta socker, och då framför allt snabbt socker, är att socker leder till höga blodfetter, fettlever och bukfetma. Detta leder i sin tur till hjärt- och kärlsjukdomar och kan även leda till diabetes.

Socker och hälsa

Ytterligare uttalanden av läkare får vi även av den svenska skådespelaren och läkaren Tore Persson som har givit ut flera intressanta artiklar angående sockrets inverkan på våra liv. Ett urval av artiklarna hittar du :

Han har även gjort flera föreläsningar inom området, vi har här valt ut vår favorit. Här är föreläsningen av överläkaren Tore Persson.

Socker och hjärtsjukdomar

Den internationellt erkände kirurgen Dwight Lundell har även publicerat en uppmärksammad artikel. Där han som världsberömd hjärtkirurg talar ut om vad som egentligen orsakar hjärtsjukdom. Tro det eller ej, men det är enligt hans artikel socker. Vill ni läsa hela artikeln så finns den: